Εκπαιδευτικά προγράμματα για Δημοτικό

educartoon.gr – Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από την educartoon.gr

Η educartoon-Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση ασχολείται με τη χρήση της γελοιογραφίας ως εκπαιδευτικού εργαλείου στην εκπαίδευση.  Πρόκειται για έναν καινούργιο, εύληπτο, δημιουργικό και ευχάριστο στα παιδιά τρόπο διδασκαλίας, που βασίζεται στις αρχές της διαθεματικότητας, της βιωματικότητας και της συνεργατικότητας.

Επειδή η γελοιογραφία είναι από μόνη της ελκυστική, γίνεται αμέσως και απολύτως κατανοητή από τα παιδιά, που την αντιμετωπίζουν στην αρχή ως παιχνίδι και στη συνέχεια ως πεδίο προβληματισμού και αφορμή γνώσης. Όπως έδειξε η έως τώρα αξιοποίησή της στη διδακτική πράξη, η γελοιογραφία εξάπτει και διεγείρει τη δημιουργική φαντασία των μαθητών. 

Η educartoon-Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση το 2015 συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Σε αυτό το διάστημα υλοποίησε πολλές δράσεις τόσο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας (3 πανελλήνιους διαγωνισμού σκίτσου) όσο και με ιδιωτικούς φορείς.  

Έχει εκδώσει το βιβλίο του Μιχάλη Κουντούρη με τίτλο ”TEST DRIVE” με σκίτσα για την κυκλοφοριακή αγωγή, καθώς και ένα ασκησιολόγιο της Δώρας Γκουτζιαμάνη για την κυκλοφοριακή αγωγή με τίτλο «Ασκήσεις για το δρόμο», με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.


Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κυκλοφορώ Με Ασφάλεια»

Το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κυκλοφορώ Με Ασφάλεια» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών.

Πραγματοποιείται με βιωματικό  – διαδραστικό τρόπο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις

εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.
Οι μαθητές, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση των παιδαγωγών, απολαμβάνουν μία ευχάριστη κατανόηση των βασικών κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο κρίσιμο θέμα των οδικών ατυχημάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.


«Κυκλοφορώ Υπεύθυνα – Από το Περιοδικό DRIVE»

Η διαμόρφωση της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και της αυτοκινητικής κουλτούρας είναι πρώτα από όλα ζήτημα παιδείας. Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία πρέπει να εκτίθενται σε ερεθίσματα, να παίρνουν τα σωστά παραδείγματα καθώς χτίζουν μέρα με τη μέρα την προσωπικότητά τους σαν άνθρωποι, υπεύθυνοι πολίτες και μελλοντικοί οδηγοί.

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την κυκλοφοριακή αγωγή του παιδιού είναι να μάθει να ξεχωρίζει τον κίνδυνο. Το δεύτερο, και επίσης σημαντικό, είναι να μάθει να αντιμετωπίζει τους κινδύνους του δρόμου, να καλλιεργήσει δηλαδή συστηματικά το έμφυτο σε κάθε άνθρωπο ένστικτο της αυτοπροστασίας.Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι, που προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην διαδικασία, το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ Υπεύθυνα» κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών στα θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Τα βοηθά να κατανοήσουν τους κινδύνους χωρίς να φοβηθούν. Τα καθοδηγεί ώστε τα ίδια να δώσουν τις απαντήσεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Εμπνέει τον σεβασμό στους κανόνες. Τα ενθαρρύνει να αναλάβουν ευθύνες. Δοκιμάζει και εμπλουτίζεις τις γνώσεις τους. Κερδίζει το χαμόγελό τους.


«Πρόγραμμα – Speedpark Kart Academy»

Η Ακαδημία καρτ ξεκίνησε το 2010 στην πίστα της SpeedPark στον Ασπρόπυργο Αττικής. Μια πολύ δυνατή ομάδα ανθρώπων με βασικούς συντελεστές τον Λαζαράκο Γιώργο, Αντωνιάδη Γιάννη και Παναγιωτόπουλο Μάκη , κατάφεραν και δημιούργησαν κάτι μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα. Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε μια μέρα…Η εμπειρία, οι γνώσεις και η αγάπη για το καρτ και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι τα συστατικά για την δημιουργία της ύλης της Ακαδημίας καρτ. 

Σκοπός της ακαδημίας είναι η προαγωγή της ασφαλούς οδήγησης και μια πρώτη επαφή με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επίσης μια εμπεριστατωμένη γνωριμία με τη αγωνιστική οδήγηση ενός καρτ που μπορεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες, στην καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς ενός οχήματος, σε συνθήκες γρήγορης οδήγησης αλλά σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο & ασφαλές περιβάλλον.


«Πρόγραμμα – STEM / Νέοι Μηχανικοί»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νέοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού (Α’, Β΄, Γ΄) και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, κατασκευάζοντας μηχανές με σκοπό να κατανοήσουν της απλές μηχανές όπως  τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, μοχλούς, ένα θεμελιώδες κεφάλαιο που δεν διδάσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στους Νέους Μηχανικούς τα παιδιά κατανοούν όλα τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή, έργο κ.λ.π.) διασκεδάζοντας. Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με τα “κλασσικά τουβλάκια” LEGO και όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας, που επιτρέπουν στο παιδί με απλό τρόπο να επαληθεύει αυτά που έμαθε.

Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo 2.0  ήρθε να αναβαθμίσει τον τρόπο που διδάσκονταν ρομποτική τα παιδιά μέχρι σήμερα!

Προσφέροντας ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό και νέες δραστηριότητες, δίνει ερεθίσματα στα  παιδιά να ανακαλύψουν τους νόμους της μηχανικής, εξερευνώντας και παρατηρώντας τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ίδιοι βήμα-βήμα.

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo™ 2.0 επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών του δημοτικού σχολείου στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Το Βασικό Πακέτο WeDo 2.0 με Λογισμικό και Εισαγωγική Δραστηριότητα είναι σχεδιασμένο για τις τάξεις του Δημοτικού, παρέχοντας μια εκπαιδευτική λύση που θα εξάψει την περιέργεια των μαθητών, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τις ικανότητές τους στα πεδία των φυσικών επιστημών, της μηχανικής, της τεχνολογίας και του προγραμματισμού. Τα παιδιά του Δημοτικού κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.

Η σύνδεση με τον υπολογιστή ή το tablet είναι πλέον ασύρματη, γεγονός που δίνει απεριόριστες δυνατότητες στην κίνηση και τη δομή της κατασκευής και απελευθερώνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.


«RALLY ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»


Το Rally στο χρόνο είναι ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό «κυνήγι θησαυρού». Ακολουθήστε μία θαυμαστή διαδρομή στο μουσείο!!

Εξερευνήστε και ανακαλύψτε αυτοκίνητα από το χθες μέχρι το σήμερα, σε τέσσερις διαφορετικές διαδρομές!!Τα παιδιά θα πρέπει να ψάξουν, να παρατηρήσουν, να σκεφτούν και να ζωγραφίσουν για να βρουν την λύση της διαδρομής.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2017-2018
«ΜΟΥΣΕΙΟΥ»

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι!!

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 ετών.

Ζωγραφική, κατασκευές με πηλό, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις!!

Copyright 2018 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου