Εκπαιδευτικά προγράμματα για Νηπιαγωγείο

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από την educartoon.gr

Η educartoon-Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση ασχολείται με τη χρήση της γελοιογραφίας ως εκπαιδευτικού εργαλείου στην εκπαίδευση.  Πρόκειται για έναν καινούργιο, εύληπτο, δημιουργικό και ευχάριστο στα παιδιά τρόπο διδασκαλίας, που βασίζεται στις αρχές της διαθεματικότητας, της βιωματικότητας και της συνεργατικότητας.

Επειδή η γελοιογραφία είναι από μόνη της ελκυστική, γίνεται αμέσως και απολύτως κατανοητή από τα παιδιά, που την αντιμετωπίζουν στην αρχή ως παιχνίδι και στη συνέχεια ως πεδίο προβληματισμού και αφορμή γνώσης. Όπως έδειξε η έως τώρα αξιοποίησή της στη διδακτική πράξη, η γελοιογραφία εξάπτει και διεγείρει τη δημιουργική φαντασία των μαθητών. 

Η educartoon-Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση το 2015 συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Σε αυτό το διάστημα υλοποίησε πολλές δράσεις τόσο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας (3 πανελλήνιους διαγωνισμού σκίτσου) όσο και με ιδιωτικούς φορείς.  

Έχει εκδώσει το βιβλίο του Μιχάλη Κουντούρη με τίτλο ”TEST DRIVE” με σκίτσα για την κυκλοφοριακή αγωγή, καθώς και ένα ασκησιολόγιο της Δώρας Γκουτζιαμάνη για την κυκλοφοριακή αγωγή με τίτλο «Ασκήσεις για το δρόμο», με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας.


Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κυκλοφορώ Με Ασφάλεια»

Το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κυκλοφορώ Με Ασφάλεια» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών.

Πραγματοποιείται με βιωματικό  – διαδραστικό τρόπο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.
Οι μαθητές, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση των παιδαγωγών, απολαμβάνουν μία ευχάριστη κατανόηση των βασικών κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο κρίσιμο θέμα των οδικών ατυχημάτων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

 


Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Γίνε Ιππότης της Οδικής Ασφάλειας»

 Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας έχει σχεδιαστεί από έμπειρους παιδαγωγούς και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τη φιλεκπαιδευτική εταιρεία. Υλοποιείται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου ενώ έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Το πρόγραμμα αφορά την ανάγνωση και δραματοποίηση της ιστορίας του Ιππότη Ευγένιου, Ιππότη της Οδικής Ασφάλειας που με τις γνώσεις του προστατεύει τα παιδιά στο δρόμο. Τα νήπια έρχονται σε επαφή με βασικές έννοιες Οδικής Ασφάλειας, όπως, την ασφαλή μετακίνηση, την κατανόηση του οδικού περιβάλλοντος, την ευγένεια και τη τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ.

Για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εμπέδωση των γνώσεων προωθείται το ολιστικό μοντέλο μάθησης που περιλαμβάνει βιωματική μάθηση, διαδραστικές τεχνικές, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, προσομοίωση και μίμηση προτύπου.

Η εκπαίδευση συμπληρώνεται με την παρουσία της μασκότ του προγράμματος «Ιππότη Ευγένιου» (προαιρετικό).

 


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2017-2018
«ΜΟΥΣΕΙΟΥ»

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι!!

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 ετών.

Ζωγραφική, κατασκευές με πηλό, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις!!

Copyright 2018 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου