Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε από την Οικογένεια Χαραγκιώνη το 1977 με σκοπό τη διάδοση της αυτοκίνησης στην Ελλάδα. Βασικός πυλώνας και σκοπός του Ιδρύματος είναι η εκπαίδευση των νέων στην οδική ασφάλεια και συμπεριφορά μέσω των διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί στο χώρο του από το άρτια καταρτισμένο προσωπικό αλλά και από πιστοποιημένους φορείς.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της «16ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας» από τις 20 έως και τις 26 Μαρτίου 2023 με στόχο την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παράλληλα την εκπαίδευση της νέας γενιάς ως υπεύθυνων πολιτών που δίνουν προτεραιότητα στην αξία της ανθρώπινης ζωής.  

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται δημιουργικός σχολικός διαγωνισμός κατασκευής αφισών και banner με θέμα την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια και αφορά τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός της Αττικής.

Συμμετοχή στο διαγωνισμό : η συμμετοχή πραγματοποιείται ανά σχολικό τμήμα και οι κατασκευές αποστέλλονται στο Μουσείο όπου θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρος έως τις 30.04.2023. Μετά την πάροδο της καταληκτικής ημερομηνίας, οι κατασκευές επιστρέφονται στα σχολεία.

Διενέργεια διαγωνισμού : η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας θα διενεργηθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Instagram όπου διατηρεί επίσημο λογαριασμό το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί επίσης ζωντανά από την ίδια πλατφόρμα ενώ θα αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.hellenicmotormuseum.gr

Δώρα διαγωνισμού : η νικήτρια ομάδα θα λάβει ως έπαθλο 1.δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο & ξενάγηση 2.παρακολούθηση προγράμματος οδικής ασφάλειας ενώ παρέχεται η δυνατότητα το πρόγραμμα να υλοποιηθεί στο σχολικό χώρο εφόσον αυτός πληροί της απαραίτητες προδιαγραφές 3.επίσημο λεύκωμα/βιβλίο του Ελληνικού Μουσείου με εκπαιδευτικό περιεχόμενο 4.καρτ ποστάλ φιλοτεχνημένες από τον καλλιτέχνη Κυριάκο Μαζιτζόγλου.

Δήλωση Συμμετοχής: η συμμετοχή θα πρέπει να δηλωθεί μέχρι τις 20/3/2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και οι κατασκευές θα πρέπει να αποσταλούν στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου έως 07.04.2023.

 

Copyright 2024 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου