3 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου
Από το Σάββατο 5 Ιουνίου και για μία εβδομάδα, θα φιλοξενήσουμε μία θεματική έκθεση με ποδήλατα-αντίκες, από το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου 
Στις 3 Ιουνίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου μετά από απόφαση που ελήφθη από τον ΟΗΕ στις 12 Απριλίου 2018.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού, κατόπιν μιας διεθνούς εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Πολωνός κοινωνιολόγος και ακτιβιστής δόκτωε Λέσεκ Σιμπίλσκι, πρώην μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη Πολωνία.
Στο σχετικό ψήφισμα, τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες. Όχι μόνο βοηθάει τους ανθρώπους σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.

 

Δείτε παρακάτω χρήσιμα link για τη Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου:
Ποδηλατόδρομοι στην Αττική 
Άρθρο για τις δράσεις στη Κέα

 

Copyright 2024 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου