Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

3η Αναβίωση του Αγώνα Μοτοσυκλέτας στο Ψυχικό το 1929

Official National Fivas Β Event

Μετά από δύο πολύ επιτυχημένες αναβιώσεις του Τourist Trophy ΨΥΧΙΚΟΥ με τη συμμετοχή περίπου 150 μοτοσυκλετιστών και με πάνω από5.000 θεατές,  ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. και το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας – Motorcycle Republik διοργανώνουν την 3η αναβίωση του ιστορικού αγώνα Τourist Trophy ΨΥΧΙΚΟΥ, του πρώτου αγώνα  circuit μοτοσυκλετών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε  στην Ελλάδα, στο Παλαιό Ψυχικό το 1929.

Η 3η Αναβίωση αυτής της ιστορικής μοτοσυκλετιστικής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νομεβρίου στους δρόμους του Ψυχικού, με την αιγίδα της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, την υποστήριξη της κοινότητας των Guzzisti Hellas. Επιπλέον  το 3ο Τ.Τ. του Ψυχικού είναι στο ημερολόγιο των επίσημων events της FIVA ως B. Event πραγμα που σημαίνει ότι   ακούγεται το όνομα της Ελλάδας και στο εξωτερικό σε ένα Μοτοσυκλετιστικό γεγονός γεμάτο ιστορία.

Η πρωτοτυπία του Τourist Trophy ΨΥΧΙΚΟΥ οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν ο πρώτος αγώνας ταχύτητας μοτοσυκλέτας  που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σε χωμάτινη κυκλική «πίστα»  και μάλιστα στα πρότυπα του διασημότερου αγώνα μοτοσυκλέτας στον ΚΟΣΜΟ, του Tourist Trophy (ΤΤ) που γίνεται από το 1907 στο νησί Isle of Man της Βρετανίας !!!

Tο «1ο Τourist Τrophy ΨΥΧΙΚΟΥ», όπως είχε ονομαστεί, οργανώθηκε τον Μάιο του 1929, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, μια που το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο για την εποχή καθώς τότε η μοτοσυκλέτα ήταν στα πρώτα της βήματα και ιδιαίτερα σπάνια.

Φέτος, 89 χρόνια μετά το «1ο Τourist Τrophy ΨΥΧΙΚΟΥ», o Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού-ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ. Ψ. αναβιώνει για 3η συνεχή χρονιά τον ιστορικό αυτό αγώνα που θα γίνει στις ίδιες διαδρομές του πρώτου.

Στην  «αναβίωση», φέτος,  θα πάρουν μέρος ιστορικά μοντέλα μοτοσυκλετών  3 κατηγοριών–κατασκευής από το 1910 έως και το 1979, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη πολιτιστική αξία στην εκδήλωση, που από τη φύση της θα ξυπνήσει ιστορικές μνήμες μιας εποχής που έφυγε, όχι μόνο για το Ψυχικό αλλά και για όλη την Ελλάδα. Σε αυτό θα συμβάλει και η έκθεση των συμμετεχόντων μοτοσυκλετών εποχής  καθώς και των ιστορικών αυτοκινήτων Mini Cooper στην Α΄πλατεία.

Μια εικόνα του χθες αναβιώνει με όλες  τις λεπτομέρειες, μόνη διαφορά ότι η αναβίωση του αγώνα δεν θα είναι αγώνας ταχύτητας όπως εκείνος του 1929, αλλά αγώνας ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ή REGULARITE όπως χαρακτηρίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία FIVA.

Ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί η Α΄πλατεία Ψυχικού (πρώην Blue Bell) και οι γύρω δρόμοι θα κλείσουν από τις 10:00 έως τις 13:00

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

08:30-09:30 : Άφιξη αγωνιζόμενων

10:30 : Εκκίνηση 3ης κατηγορίας -15 επιλεγμένες μοτοσυκλέτες της περιόδου 1969-1979

11:00 : Εκκίνηση 2ης κατηγορίας – μοτοσυκλέτες της περιόδου 1946-1968

12:00 : Εκκίνηση 1ης κατηγορίας – μοτοσυκλέτες της περιόδου 1910 – 1945

13:30-15:00: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων, απονομή των επάθλων- Ψηφοφορία κοινού

 

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, περιγραφή θα κάνει ο έγκριτος δημοσιογράφος Αντώνης Κόλλιας ενημερώνοντας συνεχώς το κοινό για μοτοσυκλέτες και αναβάτες και για διάφορα ιστορικά στοιχεία σχετικά με τον αγώνα.  

 

 

 

Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα,  θα χρειαστεί να κλείσουν οι δρόμοι της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι μοτοσικλετιστές,

 από τις 10:00 έως τις 13:00: Εκκίνηση Διαμαντίδου, δεξιά στην Α΄Πλατεία,  δεξιά 25ης Μαρτίου, αριστερά Αλ. Παπαναστασίου, αριστερά Λεωφ. Διαμαντίδου, δεξιά Β΄Πλατεία,  δεξιά Λεωφ. Διαμαντίδου.

Copyright 2024 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου