ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΜΟ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Στην επετειακή τελετή ανάδειξης του νικητή για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2015, τιμήθηκε από τα μέλη του ομώνυμου Ανεξάρτητου Δημοσιογραφικού Θεσμού, με ειδικό βραβείο για «έργο ζωής» ο Ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, κ. Θεόδωρος N. Χαραγκιώνης.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου συμπληρώνει 5 χρόνια λειτουργίας το Μάρτιο του 2016. Αποτελεί αμιγώς ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς να έχει λάβει καμία απολύτως βοήθεια από την πολιτεία ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συλλογή ξεκίνησε το 1977 και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 300 αυτοκίνητα, τα οποία εναλλάσσονται συστηματικά στο Μουσείο, ενώ για την αποκατάστασή τους και την επαναφορά της αυθεντικότητάς τους έχει δαπανηθεί τεράστια προσπάθεια σε διερεύνηση αρχειακού υλικού στον διεθνή χώρο.
Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 15.000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας και όλων των βαθμίδων. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν ξενάγηση με θέμα την ιστορία του αυτοκινήτου και συνδυάζονται με μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Η εκτίμηση των Ελλήνων όσο και των ξένων επισκεπτών είναι εμφανής στις εξαιρετικές κριτικές στο Βιβλίο Επισκεπτών και στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα TripAdvisor όπου κατατάσσεται πάντα στην πρώτη δεκάδα των Μουσείων της Αθήνας.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της ειδικής έκθεσης «Made by Hellas» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης Ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε και απέκτησε πλέον μόνιμο χαρακτήρα σε τμήμα του Μουσείου, ετοιμάζεται μια νέα ειδική έκθεση έκπληξη για τους λάτρεις της τεχνολογίας όπου θα παρουσιαστεί στο κοινό το πρώτο τρίμηνο του 2016.

 

Copyright 2024 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου