13α Γενέθλια ΕΜΑ – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες & παιδιά 7-10 ετών

«Ταξιδεύοντας με την Καροσερί από το 1920 στο 1950» (διάρκειας 90’)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, 12:30 – 14:00

 

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 15

«Πώς ζούσαν τα παιδιά της εποχής του 1930 στην Αθήνα;», «Ποια ήταν τα επαγγέλματα ανδρών και γυναικών;», «Ποια μέσα χρησιμοποιούσαν μικροί και μεγάλοι για να πάνε στο σχολείο και την εργασία τους;»

Μέσα από την επιλογή συγκεκριμένων εκθεμάτων του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, όπως η Chrysler Limousine (το επταθέσιο ταξί-λιμουζίνα του Πειραιά), το Daimler TT Doctor’s Coupe (το διθέσιο αυτοκίνητο των ιατρών της εποχής του 1920) και το Willys Whippet 6 Roadster (της γνωστής οικογένειας φαρμακοποιών Μπακάκου) γονείς και παιδιά έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν παγκόσμια επιτεύγματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ανακαλύπτουν υλικά και μυρωδιές των αυτοκινήτων της εποχής. Στη συνέχεια, με τη χρήση εκπαιδευτικού εντύπου, οι συμμετέχοντες συνθέτουν στοιχεία και πληροφορίες για την προέλευση και κατασκευή των αυτοκινήτων και την εντυπωσιακή αλλαγή που συντελέστηκε στην ιστορική εξέλιξη της αυτοκίνησης. Εξέλιξη που έκανε επιτακτική την ανάγκη για ρύθμιση της κυκλοφορίας, την ίδρυση του «Τμήματος Κίνησης» αλλά και της καταγραφής πολλών περιστατικών που άλλαξαν την καθημερινότητα των πολιτών. Γονείς και παιδιά πραγματοποιούν ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο, ενεργοποιώντας τη φαντασία και το ενδιαφέρον τους για την ιστορία.

ΥΓ.: Γονείς & Παιδιά, εκμεταλλευόμενοι το Τριώδιο που άνοιξε, μπορείτε να «μπείτε» στην ατμόσφαιρα της εποχής της παλιάς Αθήνας (1920-1950), γιατί σίγουρα θα υπάρξει αυτοκίνητο εποχής για φωτογραφία!

 
Σχεδιασμός – υλοποίηση από την Μουσειολόγο Δέσποινα Ντρούβα

Εισιτήρια: Δωρεάν είσοδος ενηλίκων & παιδιών (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Κρατήσεις: δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στο 2108816187 ή e-mail στο [email protected]

Copyright 2024 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου