Εκπαιδευτικά προγράμματα για Γυμνάσιο – Λύκειο

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής
«Κυκλοφορώ Υπεύθυνα»

Η διαμόρφωση της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και της αυτοκινητικής κουλτούρας είναι πρώτα από όλα ζήτημα παιδείας.

Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία πρέπει να εκτίθενται σε ερεθίσματα, να παίρνουν τα σωστά παραδείγματα καθώς χτίζουν μέρα με τη μέρα την προσωπικότητά τους σαν άνθρωποι, υπεύθυνοι πολίτες και μελλοντικοί οδηγοί.

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την κυκλοφοριακή αγωγή του παιδιού είναι να μάθει να ξεχωρίζει τον κίνδυνο. Το δεύτερο, και επίσης σημαντικό, είναι να μάθει να αντιμετωπίζει τους κινδύνους του δρόμου, να καλλιεργήσει δηλαδή συστηματικά το έμφυτο σε κάθε άνθρωπο ένστικτο της αυτοπροστασίας.

Ένα διαδραστικό πρόγραμμα, που προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην διαδικασία, το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ Υπεύθυνα» κεντρίζει το ενδιαφέρον των μαθητών στα θέματα Οδικής Ασφάλειας.

  


Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής
«Σεμινάρια Ασφαλούς Οδικής Συμπεριφοράς»

 

 

Η Ιαβέρης Σ.Ο.Σ (Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς) προσφέρει δωρεάν Σεμινάρια Ασφαλούς Οδικής Συμπεριφοράς, με σκοπό τη βελτίωση της Οδικής κουλτούρας, νοοτροπίας και πολιτισμού  (δηλαδή της συνείδησης των ανθρώπων κατά την διάρκεια της κυκλοφορίας τους στο τραγικά επικίνδυνο οδικό περιβάλλον) των πολιτών-συνανθρώπων μας και κατ’ επέκταση την ελαχιστοποίηση των δυστυχημάτων (σ.σ. Πλήττουν θανάσιμα την δημόσια υγεία).

Η Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης» στοχεύει στην εκπαίδευση της Συνείδησης σε συνδυασμό με ανύψωση του επιπέδου αυτοεκτίμησης των ανθρώπων, ώστε αυτοί να συνεχίζουν να υπάρχουν στις οικογένειες τους και έτσι να μην κλείνουν για πάντα και άδικα τα σπίτια τους.

Με συγκλονιστικά δυνατό λόγο και με εικόνα από ταινίες-σποτ Οδικής Ασφάλειας, είναι σίγουρο ότι όλοι θα προβληματιστούν και θα ανησυχήσουν για θέματα που μέχρι τώρα μπορεί να θεωρούσαν ασήμαντα, εύκολα ή ανώδυνα.

Περισσότερα από 50.000 άτομα παρακολουθούν κάθε χρόνο τα σεμινάρια και περισσότεροι από 1.000.000 συνάνθρωποί μας έχουν διαβάσει βιβλία Οδικής Συμπεριφοράς του Ιαβέρη.

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται! Με αλτρουισμό, ανιδιοτέλεια και μοναδικό σκοπό την σωτηρία των νέων (και όχι μόνο) ανθρώπων.  


Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής
«Riding School – Γιατί συμβαίνουν τα Τροχαία ατυχήματα – Πώς να μην εμπλακείτε πότε σε τροχαίο»

Η δομή του προγράμαμτος Ασφαλούς Οδήγησης της Riding Academy, μπορούν να εξασφαλίσουν την βελτίωση του οδηγού, ανεξάρτητα από το επίπεδό του, την εμπειρία του, την ηλικία και το φύλο. Με απλό και απόλυτα κατανοητό τρόπο καταφέρνουμε να μετατρέψουμε μέσα λίγες ώρες την αμφιβολία και τον φόβο για την οδήγηση σε μια απολαυστική δραστηριότητα. Οι 7.500 μαθητές μας το επιβεβαιώνουν. 

 

Στο Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης στην Πόλη υπάρχουν μικρά και μεγάλα μυστικά για την ασφαλέστερη μετακίνηση με τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο στον απαιτητικό ιστό της πόλης και όχι μόνο. Πού κρύβονται οι παγίδες, τι πρέπει να προσέχουμε, άγραφοι νόμοι και παραδοχές ώστε να πολεμήσουμε τη στατιστική.


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γυμνασίου
«Ανακαλύπτω τη Φυσική»

Ένα πρόγραμμα που απαντάει στα καθημερινά ερωτήματα των παιδιών: «γιατί συμβαίνει ή πως λειτουργεί κάτι;», με βιωματικό τρόπο, που τα βοηθάει να βρούνε μόνα τους τις απαντήσεις και τις βέλτιστες λύσεις στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Θέματα της Επιστήμης, υλικό που διδάσκεται στο σχολείο, όπου κάθε παιδί παίρνει τη θέση του επιστήμονα που παρατηρεί, διερευνά, καταγράφει και βγάζει συμπεράσματα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού Gigo και όλη η διαδικασία γίνεται με μια μορφή ευχάριστη, που βοηθάει τα παιδιά να σχετιστούν με την επιστήμη και να ανακαλύψουν τις βαθύτερες ικανότητες και τάσεις τους.

Ένα πρόγραμμα για όλα τα παιδιά, που έχουν τη φυσική περιέργεια για ότι συμβαίνει γύρω τους και χρειάζονται απαντήσεις, που θα κατανοήσουν και θα κάνουν κτήμα τους για πάντα.


Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής
«Speedpark Kart Academy»

Η Ακαδημία καρτ ξεκίνησε το 2010 στην πίστα της SpeedPark στον Ασπρόπυργο Αττικής. Μια πολύ δυνατή ομάδα ανθρώπων με βασικούς συντελεστές τον Λαζαράκο Γιώργο, Αντωνιάδη Γιάννη και Παναγιωτόπουλο Μάκη , κατάφεραν και δημιούργησαν κάτι μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα. Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε μια μέρα…Η εμπειρία, οι γνώσεις και η αγάπη για το καρτ και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι τα συστατικά για την δημιουργία της ύλης της Ακαδημίας καρτ.

Σκοπός της ακαδημίας είναι η προαγωγή της ασφαλούς οδήγησης και μια πρώτη επαφή με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Επίσης μια εμπεριστατωμένη γνωριμία με τη αγωνιστική οδήγηση ενός καρτ που μπορεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες, στην καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς ενός οχήματος, σε συνθήκες γρήγορης οδήγησης αλλά σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο & ασφαλές περιβάλλον.


Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής 
«Κάν’ το Σωστά»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάν’το Σωστά» του Ι.Ο.Α.Σ. απευθύνεται σε παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου και έχει σχεδιαστεί από έμπειρους εκπαιδευτικούς και ειδικούς συγκοινωνιολόγους. Ο ψυχαγωγός του Ι.Ο.Α.Σ. παρουσιάζει στο αμφιθέατρο του μουσείου μικρά βίντεο και animated flash και παράλληλα ανοίγει μια εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές για θέματα όπως τη χρήση ζώνης και κράνους, την επίδραση του αλκοόλ και τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι σημερινοί μαθητές αποτελούν τους αυριανούς οδηγούς, συνεπώς η εκπαίδευση και η συμβολή στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της στάσης ζωής τους μελλοντικά είναι ιδιαίτερα σημαντική.

  


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
«Rally στο χρόνο»


Το Rally στο χρόνο είναι ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό «κυνήγι θησαυρού». Ακολουθήστε μία θαυμαστή διαδρομή στο μουσείο!!

Εξερευνήστε και ανακαλύψτε αυτοκίνητα από το χθες μέχρι το σήμερα, σε τέσσερις διαφορετικές διαδρομές!!Τα παιδιά θα πρέπει να ψάξουν, να παρατηρήσουν, να σκεφτούν και να ζωγραφίσουν για να βρουν την λύση της διαδρομής.


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Θεατρική Παράσταση – Ντοκουμέντο
«Κούρσα Γκρέκα»

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου – Ίδρυμα Θεόδωρου & Γιάννας Χαραγκιώνη παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση – ντοκουμέντο «Κούρσα Γκρέκα», στο αμφιθέατρο του μουσείου με διάρκεια περίπου 60 λεπτών.

(ελάχιστη συμμετοχή 60 άτομα)

Υπήρξε ελληνικό αυτοκίνητο; Τι σημαίνει ΕΛΕΤΚΑ; Ποιοι θυμούνται το Attica, το Farma και το Pony; Πόσες και ποιες απόπειρες μαζικής παραγωγής οχημάτων από ελληνικές εταιρείες καταγράφονται; Και σήμερα; Υπάρχει ελληνικό αυτοκίνητο σήμερα; Μια σειρά από ανάλογα ερωτήματα που αφορούν αυτόν τον ιδιαίτερο κλάδο της ελληνικής βιομηχανικής ιστορίας, την ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία, ερευνώνται μέσα από τα εργαλεία του θεάτρου-ντοκουμέντο. Με την παράσταση δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να επισκεφτεί τον χώρο του «αρχείου», να εξοικειωθεί με τις αρχειακές πηγές, και να ταξιδέψει στο βιομηχανικό παρελθόν της Ελλάδας με «όχημα» μια ιστορία. Μια σειρά από παράλληλες δράσεις επεκτείνουν τη συζήτηση γύρω από το «ελληνικό αυτοκίνητο», ολοκληρώνοντας τη διαδρομή της παράστασης.

Δείτε το trailer εδώ

Copyright 2020 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου