Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε από την Οικογένεια Χαραγκιώνη το 1977 με σκοπό τη διάδοση της αυτοκίνησης στην Ελλάδα. Βασικός πυλώνας του σκοπού του Ιδρύματος είναι η εκπαίδευση των νέων στην οδική ασφάλεια και συμπεριφορά μέσω των διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί στο χώρο του από πιστοποιημένους φορείς.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της «12ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας» από τις 18 έως και τις 23 Μαρτίου 2019 με σειρά δράσεων όπως ομιλίες, προβολές, διαγωνισμούς κλπ, με στόχο την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και παράλληλα την καλλιέργεια της νέας γενιάς ως υπεύθυνων πολιτών που δίνουν προτεραιότητα στην αξία της ανθρώπινης ζωής.  

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται δημιουργικός διαγωνισμός κατασκευής αφισών και banner με θέμα την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια και αφορά μαθητές όλων των τάξεων όλων των γυμνασίων της Αττικής.

Η συμμετοχή πραγματοποιείται ανά τμήμα και η νικήτρια ομάδα, θα κερδίσει δωρεάν επίσκεψη, ξενάγηση και παρακολούθηση προγραμμάτων οδικής ασφάλειας, ενώ εναλλακτικά το πρόγραμμα μπορεί να υπολοποιηθεί στο σχολικό χώρο, εφόσον αυτός πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Οι κατασκευές όλων των διαγωνιζομένων, θα αποσταλούν στο μουσείο και θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έως τις 30/4/2019. Μετά την πάροδο της ημερομηνίας αυτής, θα επιστραφούν στα σχολεία.  

Τη φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να αποστείλετε μέχρι τις 4/3/2019 και θα τη βρείτε εδώ Φόρμα Συμμετοχής Δημιουργικό Διαγωνισμό.

Copyright 2024 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου