Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου – Ίδρυμα Θεοδώρου & Γιάννας Χαραγκιώνη, σε συνεργασία με το AthensCon παρουσιάζει ένα μοναδικό αυτοκίνητο από την ιστορία του κινηματογράφου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάθε ταινία του Τζέϊμς Μπόντ έχει μερικά πράγματα που ξεχωρίζουν…. και κάθε αυτοκίνητο που οδηγήσε ο αγαπημένος μυστικός πράκτορας ήταν ένα έργο τέχνης σχεδιασμού, μηχανολογίας και εφευρετικότητας χάρη σε όλα τα κατασκοπευτικά γκάτζετ που έβαζε μέσα ο Q και η ομάδα του. Η Aston Martin V8 Series III είχε την τιμητική της παρουσία στην ταινία The Living Daylights του 1987 με τον Τιμοθί Ντάλτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Aston Martin
V8 Series III
Built year: 1974
Έτος κατασκευής:

Engine type / cc: V8/5,340cc Τύπος κινητήρα:

Engine output: 304bhp/6,200rpm
Ισχύς κινητήρα:

Top speed: 233 km/h
Τελική ταχύτητα:

Number produced: 967

Η Aston Martin V8 είναι ένα δίθυρο Coupe αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από το 1969 έως το 1989 εξ ’ολοκλήρου χειροποίητη. Επειδή οι πελάτες της Aston Martin προσδοκούσαν σε ένα οκτακύλινδρο αυτοκίνητο για αρκετά χρόνια, η εταιρία σχεδίασε ένα μεγαλύτερο δίθυρο saloon κατάλληλο για να δεχθεί τον V8 κινητήρα ο οποίος ήταν έτοιμος δύο χρόνια αργότερα, σχεδιασμένος από τον Tadek Marek, το νέο αυτό μοντέλο ονομάστηκε DBS V8.
Το μοντέλο της σειράς ΙΙΙ που εκτίθεται εδώ, είχε ένα μεγαλύτερο εξόγκωμα στο καπό για να χωρέσουν τα τέσσερα διπλά καρμπιρατέρ Weber.

1η Δεκεμβρίου & 2 Δεκεμβρίου 20018 στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do)

 

 

 

 

Πληροφορίες εδώ

Copyright 2024 - Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου